Menü

Az iskolánk küldetése - Poslanie školy Iskolánk történelme - História školy

Az iskolánk küldetése - Poslanie školy

    Amint a múltban, úgy jelenleg is az egész tanítói karral közösen azon munkálkodunk, hogy tanulóinkat lehetőleg jól felkészítsük az életben való helytállásra. Ezért nemcsak a tárgyi tudást kell átadnunk, hanem nagyon fontos, hogy szellemben és jellemben is gazdagodjanak tanulóink és ezek mellett még a saját nemzeti kultúránkkal és történelmünkkel is megismertessük őket. Ezt tették iskolánk pedagógusai a múltban is, amikor a tanuláson kívül a tanulóknak lehetőséget biztosítottak tehetségük kibontakoztatására és a közös pihenésre olyan iskolánkívüli tevékenységgel mint a sátortáborok, csónakkirándulások, sporttevékenységek (labdarúgás, kerékpározás, atlétika, kézilabda, jégkorong, úszás, asztalitenisz, sítanfolyam ...) valamint különböző szakköri foglalkozások (sport, egészségügy, foto, énekkar, matematika, fizika, szavalás, tánc, számítástechnika, ...) megszervezésével.
    Építve a múltbéli hagyományokra és a tapasztalatra azon munkálkodunk, hogy tanulóinknak a legtöbbet nyújthassuk a szakmai és anyagi lehetőségek egyre hatékonyabb felhasználása mellett. Ennek eredményeként tanulóink évek során bekapcsolódnak a különféle tantárgyversenyekbe és vetélkedőkbe (KATEDRA, Szép magyar beszéd, Kiejtési verseny szlovák nyelvből, ...) és részt vesznek több egyéb versenyen is pl. a labdarúgás, atlétika, rajz, kémia, földrajz,  német nyelv, stb.  területén is.
  Ezenkívül minden évben már hagyományosan kultúrműsorral kedveskedünk községünk lakosságának a következő alkalmakkor: Karácsony, Március 15. Anyák napja. Ezenkívül minden évben hagyományosan megemlékezünk Vága község hősi halottjairól egy koszorúzással egybekötött emlékműsor keretén belül ugyanúgy, ahogy már évente megrendezzük tanulóinknak a hagyományos Farsangi álarcosbált és a Gyermeknapot valamint a Képzőművészeti kiállítást az óvodások és iskolások alkotásaiból. E gazdag tevékenységünk megszervezésében szorosan együttműködünk Vága Község Önkormányzatával, a Szülői Szövetséggel és mindenkivel, akik fontosnak tartják gyermekeink boldogságát és boldogulását.

    Reméljük, hogy az iskola és tanulóink érdekében kifejtett igyekezetünk mindig sikeres lesz és hogy ennek fejében mindig elég erővel és kitartással rendelkezünk majd.

 

 

Újdonságok

Kapcsolat

  • Základná škola s VJM Váhovce - Vágai Magyar Tannyelvű Alapiskola
    Hlavná 428
    925 62 Váhovce
    Slovakia
  • +421 31 7898216

Fényképalbum